مشخصات ۱۵ گوشی اقتصادی و ارزان که این روزها میتوانید بخرید
تیم ای تی مای تی – در دورهای که قیمت گوشیهای هوشمند افزایش شدیدی داشته، انتخاب یک گوشی اقتصادی خوب و باکیفیت بسیار سخت شده است. چرا که قابلیتهای خوب و ویژگیهای کاربردی که اکثر کاربران به دنبال آن هستند در گوشیهایی دیده میشوند که در محدودهی قیمتی فراتر از توان این دسته از افراد
تیم ای تی مای تی – در دورهای که قیمت گوشیهای هوشمند افزایش شدیدی داشته،
انتخاب یک گوشی اقتصادی خوب و باکیفیت بسیار سخت شده است. چرا که قابلیتهای خوب و ویژگیهای کاربردی که اکثر کاربران به دنبال آن هستند در گوشیهایی دیده میشوند که در محدودهی قیمتی فراتر از توان این دسته از افراد قرار دارند. اما با این وجود شرکتهای زیادی تلاش کردند در این شرایط، گوشیهای اقتصادی خوبی را روانهی بازار کنند که علیرغم بهرهمندی از قیمت مناسب، از قابلیتهای نسبتا کاربردی نیز برخوردار هستند. در این مطلب به معرفی تعدادی از بهترین گوشیهای اقتصادی بازار از برندهای مختلف میپردازیم تا به شما عزیزان را در مسیر انتخاب یک محصول مناسب کمک کنیم.
در حال حاضر گوشیهای اقتصادی بازار در بازهی قیمتی ۱٫۵ تا ۴٫۵ میلیون تومان قرار دارند. نباید انتظار داشت این محصولات بهترین تجربه را از اندروید در اختیارتان قرار دهند (تمام این گوشیها اندرویدی هستند) چرا که طبیعتا مشخصات سختافزاری آنها به گونهای است که انتظارات را در پایینترین سطح ممکن برطرف کرده و در عین حال تجربهای خوب و حداقلی را از اندروید برایمان به ارمغان میآورند. البته این موضوع بیشتر در رابطه با گوشیهای ارزانقیمتتر صدق میکند چون گوشیهایی که در محدودهی قیمتی ۴ میلیون تومان قرار میگیرند همچنان توانایی این را دارند که تجربهی خوبی را برایتان رقم بزنند و نیازهایتان را تا حد قابل قبولی برطرف کنند.
با این حال قبل از خرید این گوشیها باید بدانید
محصولی که خریداری میکنید برچسب «اقتصادی» یا «پایینرده» را با خود به همراه دارد و در نتیجه سطح انتظارات خود را هم باید متناسب با هزینهای که برای آنها میپردازید کاهش دهید. چون در غیر این صورت انتخابی که میکنید با نیازهایتان همخوانی نداشته و با مشکل مواجه میشوید.
در این مطلب سعی کردیم بهترین گوشیهای اقتصادی بازار از برندهای هواوی، سامسونگ، نوکیا، شیائومی، موتورولا و حتی ریلمی، گلچین کنیم تا در انتخاب یک گوشی اقتصادی با مشکل مواجه نشوید.
مشخصات ۱۵ گوشی اقتصادی و ارزان که این روزها میتوانید بخرید
۱. نوکیا C2
مشخصات فنی
- نمایشگر ۵٫۷ اینچی IPS LCD با وضوح ۱۴۴۰ × ۷۲۰ – تراکم پیکسلی ۲۸۲ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی Unisoc (28 نانومتری)
- ۱ گیگابایت حافظهی رم و ۱۶ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD
- اندروید ۹.۰ قابل ارتقا به اندروید ۱۱
- دوربین اصلی ۵ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۷۲۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۷۲۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۲۸۰۰ میلیآمپر ساعتی – شارژ از طریق درگاه microUSB 2.0
- حدود قیمت: ۱٫۴ میلیون تومان
نوکیا C2 را در واقع باید از اقتصادیترین گوشیهای نوکیا در این فهرست بدانیم که قیمت بسیار مناسبی دارد اما خب طبیعی است که از لحاظ قدرت سختافزاری یا قابلیتهای مهم و کاربردی، نباید از آن انتظار زیادی داشته باشید (حتی در حد یک گوشی میانردهی معمولی). با در نظر گرفتن مشخصات فنی نوکیا C2، میتوان گفت این گوشی تنها برای انجام کارهایی مثل برقراری تماس، ارسال پیامک، عکاسی از مدارک، گردش در شبکههای اجتماعی و استفاده از قابلیتهای اصلی اندروید (به شکل حداقلی) مناسب است. بنابراین گوشی نوکیا C2 بهعنوان گوشی دوم یا یک گوشی هوشمند برای کارهای سبک روزمره گزینهی مناسبی است.
مشخصات ۱۵ گوشی اقتصادی و ارزان که این روزها میتوانید بخرید
۲. نوکیا ۲.۲
مشخصات فنی
- نمایشگر ۵٫۷۱ اینچی IPS LCD با وضوح ۱۵۲۰ × ۷۲۰ – تراکم پیکسلی ۲۹۵ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی هلیو A22 (12 نانومتری) – پردازندهی گرافیکی PowerVR GE8320
- ۲/۳ گیگابایت حافظهی رم و ۱۶/۳۲ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD (مشترک با سیمکارت)
- اندروید ۹.۰ قابل ارتقا به اندروید ۱۱
- دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۳۰۰۰ میلیآمپر ساعتی – شارژ از طریق درگاه microUSB 2.0
- حدود قیمت: ۲٫۲ میلیون تومان
نمایندهی اقتصادی دیگر از نوکیا که از لحاظ سختافزاری به صورت چشمگیری قدرتمندتر از C2 است و تقریبا میتوان گفت از تمامی جهات به نسبت مدل C2 برتر است، نوکیا ۲.۲ نام دارد. به همین خاطر اگر کمی بودجهی بیشتری در اختیار داشته باشید میتوانید محصولی بسیار بهتر را خریداری کرده و از قابلیتهای نسبتا خوب آن لذت ببرید. پردازندهای که در این گوشی قرار گرفته خیلی قدرتمند نیست اما به اندازهای هست که بتواند در کنار ۲ یا ۳ گیگابایت رم، نیازهای سطح پایین کاربران را برطرف کند.
در نتیجه باید گفت اگر به دنبال محصولی در محدودهی قیمتی ۲ میلیون تومان هستید و نمیدانید چه گزینهای میتواند مناسب باشد، نوکیا ۲.۲ را به شما پیشنهاد میکنیم. اگرچه نباید انتظارات بالایی از آن داشت اما اگر سطح انتظار خود را به نسبت قیمتی که برای آن میپردازید پایین بیاورید، این گوشی میتواند انتخاب خوبی باشد. خصوصا برای افراد مسنتر که خواستهی زیادی از یک گوشی ندارند.
مشخصات ۱۵ گوشی اقتصادی و ارزان که این روزها میتوانید بخرید
۳. نوکیا ۳.۴
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۳۹ اینچی IPS LCD با وضوح ۱۵۶۰ × ۷۲۰ – تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی اسنپدراگون ۴۶۰ (۱۱ نانومتری) – پردازندهی گرافیکی آدرنو ۶۱۰
- ۳/۴ گیگابایت حافظهی رم و ۳۲/۶۴ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD
- اندروید ۱۰ قابل ارتقا به اندروید ۱۲
- دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی، فوق عریض ۵ مگاپیکسلی و سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۱۰ واتی
- حدود قیمت: ۲٫۸ میلیون تومان
نوکیا ۳.۴ شاید از لحاظ دوربین خیلی قدرتمند نباشد، اما با توجه به هزینهای که برای آن میپردازید، میتواند تجربهی نسبتا خوبی را از اندروید در اختیارتان قرار دهد. پردازندهی اسنپدراگون ۴۶۰ بهکار رفته در این محصول به اندازهای خوب هست که بتواند نیاز شما را در محدودهی قیمتی یاد شده برطرف کند. همچنین در کنار پردازشگر گرافیکی آدرنو ۶۱۰، حتی میتوان برخی از بازیها را هم با اعمال تنظیمات سطح پایین تجربه کرد و لذت برد.
از قابلیتهای خوب این محصول در محدودهی قیمتی یاد شده میتوان به باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی آن اشاره کرد که از این حیث، تا حدودی مشابه مدلهای قدرتمند بازار است و میتواند برای کسانی که به طول عمر باتری اهمیت بالایی میدهند، مناسب باشد.
لازم به ذکر است خرید این گوشی به کسانی توصیه میشود که انتظارات زیادی از یک گوشی هوشمند ندارند و بیشتر از آن برای رسیدگی به کارهای روزمره نظیر وبگردی و گشتوگذار در شبکههای اجتماعی و انجام بازیهای معمولی استفاده میکنند. در غیر این صورت باید سراغ نمونههای گرانقیمتتر بروید.
۴. نوکیا G10
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۵۲ اینچی IPS LCD با وضوح ۱۶۰۰× ۷۲۰ – تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی مدیاتک هلیو G25 (12 نانومتری) – پردازندهی گرافیکی PowerVR GE8320
- ۳/۴ گیگابایت حافظهی رم و ۳۲/۶۴ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD مجزا
- اندروید ۱۱
- دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی، ماکرو و سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۵۰۵۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۱۰ واتی
- حدود قیمت: ۳٫۲ میلیون تومان
نوکیا G10 یکی از گوشیهای جدید نوکیا است که در سال ۲۰۲۱ راهی بازار شد و در واقع باید گفت شاید بهترین محصول این شرکت در محدودهی قیمتی مورد نظر نباشد اما قطعا میتواند تجربهی نسبتا خوبی از اندروید را در اختیار کاربران قرار دهد. از لحاظ قدرت سختافزاری، شاید پردازندهی بکار رفته در آن به خوبی مدل ۳.۴ نباشد اما بهجای آن در بخش باتری ضعف خود را تا حدودی جبران میکند.
نوکیا G10 گوشی جدیدی است اما نوکیا اصلا به نسبت مدلهای قدیمیتر آن را ارتقا نداده و در عوض فقط اندکی شکل ظاهری را بهبود بخشیده و باتری آن را بهتر کرده است. در نتیجه نمیتوان انتظار زیادی از آن داشت، اما اگر به یک اندروید بیشتر و باتری بزرگتر اهمیت میدهید، نوکیا G10 میتواند گزینهی مناسبی باشد.
۵. شیائومی ردمی ۹
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۵۳ اینچی IPS LCD با وضوح ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰– تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی مدیاتک هلیو G80 (12 نانومتری) – پردازندهی گرافیکی Mali-G52 MC2
- ۳/۴/۶ گیگابایت حافظهی رم و ۳۲/۶۴/۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD مشترک
- اندروید ۱۰
- دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی، فوق عریض ۸ مگاپیکسلی، ماکرو ۵ مگاپیکسلی و سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۵۰۲۰ میلیآمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژر ۱۸ واتی
- حدود قیمت: ۳٫۱ – ۳٫۵ میلیون تومان
اما میرسیم به محصولی از شیائومی با برند ردمی یعنی ردمی ۹ که از لحاظ توان سختافزاری در وضعیت مطلوبی قرار دارد و از لحاظ نگهداری شارژ هم میتواند کاملا کاربران را راضی نگه دارد. این گوشی در محدودهی قیمتی کمتر از ۴ میلیون تومان و به نسبت تمام مدلهایی که در بالا معرفی کردیم بهترین است و میتواند نیازهای معمولی کاربران را با سرعت و قدرت قابل قبولی مرتفع سازد.
ردمی برای این گوشی از یک باتری ۵٫۰۲۰ میلیآمپر ساعتی استفاده کرده که کاربر میتواند آن را با یک شارژر سریع ۱۸ واتی شارژ کند. البته متأسفانه شارژری که ردمی به همراه این گوشی عرضه میکند فقط ۱۰ وات سرعت دارد و این در حالی است که ردمی ۹ میتواند از شارژرهایی با سرعت ۱۸ وات هم پشتیبانی کند. طبیعتا با شناختی که از این شرکت داشتیم انتظار این وجود نداشت که درون جعبهی محصولی اقتصادی، در صورتی که از شارژر پرسرعتتر پشتیبانی میکرد از یک شارژر معمولی با سرعت بسیار کم استفاده شود. اما خب موضوعی است که باید با آن کنار آمد.
با این حال این شارژر ۱۰ واتی میتواند در مدت ۳۰ دقیقه ۲۰ درصد از ظرفیت باتری را شارژ کند که خب جالب نیست. اگر شارژر ۱۸ واتی شیائومی را خریداری کنید، در همین مدت میتوانید گوشی را تا ۳۳ درصد شارژ کنید که پیشرفت چشمگیری به حساب میآید. با همین شارژر ۱۸ واتی در مدت زمان حدود ۳۰ دقیقه هم میتوانید ظرفیت باتری را به ۴۵ درصد و در مدت حدود ۲ ساعت هم به ۱۰۰ درصد برسانید. با شارژر ۱۰ واتی اما حدود ۵۰ دقیقه دیرتر میتوانید شارژ گوشی را از ۰ به ۱۰۰ برسانید. (۲ ساعت و ۴۸ دقیقه). از دیگر مشخصات خوب این نحصول به نسبت نمونههای اشاره شده در بالا میتوان به نمایشگر +FHD آن اشاره کرد که کیفیت مطلوبی دارد.
۶. شیائومی ردمی نوت ۹
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۵۳ اینچی IPS LCD با وضوح ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ – تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل بر هر اینچ با پوشش محافظ گوریلاگلس ۵ و پوشش ضد آب
- پردازندهی هلیو G85 (12 نانومتری) – پردازندهی گرافیکی Adreno 610
- ۳/۴/۶ گیگابایت حافظهی رم و ۶۴/۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD مجزا
- اندروید ۱۰
- دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، سنجش عمق و ماکرو ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۵۰۲۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۱۸ واتی
- حدود قیمت: ۳٫۷ – ۴٫۱ میلیون تومان
با توجه به مشخصات فنی، به نظر میرسد این گوشی همان پوکو M3 با برندی متفاوت باشد، اما از برتریهایی نیز در آن دیده میشود که از جمله آنها میتوان به پوشش محافظ گوریلاگلس ۵ و پووشش ضد آب آن اشاره کرد که خب در این سطح از قیمت مزیتهای بسیار خوبی به حساب میآیند.
از لحاظ توان سختافزاری هم دو گوشی اگرچه پردازندههای متفاوتی دارند اما عملکرد آنها تقریبا نزدیک به هم است. بررسیها نشان داده عملکرد هلیو G85 و اسنپدراگون ۶۶۲ در برخی از بازیها بهگونهای است که نمیتوان یکی را بر دیگری ترجیح داد اما به صورت کلی هر دوی آنها تقریبا در یک سطح قرار دارند و میتوانید با اعمال تنظیمات پایین، بازیهای روز را هم تجربه کنید.
لازم به ذکر است این گوشی از باتری ۵۰۲۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد و از این حیث از نمایندهی پوکو عملکرد ضعیفتری دارد. اما خب اگر جز آن دسته از کاربرانی هستید که با برند ردمی بیشتر آشنایی و به ان اعتماد دارید، این گوشی میتواند انتخاب خوبی باشد.
مشخصات ۱۵ گوشی اقتصادی و ارزان که این روزها میتوانید بخرید
۷. شیائومی پوکو M3
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۵۳ اینچی IPS LCD با وضوح ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ – تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی اسنپدراگون ۶۶۲ (۱۱ نانومتری) – پردازندهی گرافیکی Adreno 610
- ۴/۶ گیگابایت حافظهی رم و ۶۴/۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD مجزا – ۶۴ گیگابایتی از نوع UFS 2.1 و ۱۲۸ گیگابایتی از نوع UFS 2.2
- اندروید ۱۰
- دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، سنجش عمق و ماکرو ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۱۸ واتی
- حدود قیمت: ۴٫۲ میلیون تومان
محصول بعدی متعلق به یکی از موفقترین زیرمجموعههای شیائومی یعنی پوکو است که در بازار کشور ما، محصولات بسیار خوبی دارد؛ از جمله همین پوکو M3 که توانسته با قیمت بسیار مناسب خود، توجه خیلی از کاربران را جلب کند. به طور کلی محصولات این برند هم مثل زیرمجموعهی دیگر شیائومی یعنی ردمی با قیمت فوقالعاده مناسبی راهی بازار میشوند و به همین خاطر طرفداران زیادی دارند.
پوکو M3 همانطور که میتوانید حدس بزنید، یک گوشی قدرتمند نیست و انتظار هم نداشتیم چنین باشد. اما از لحاظ طول عمر باتری، به لطف یک منبع تغذیهی ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی، چندین مرحله از قیمتی که دارد فراتر رفته و عملکردی کمنظیر از خود به نمایش میگذارد.
برای پوکو M3 یک شارژر سریع ۱۸ واتی هم در نظر گرفته شده که به نظر نمیرسد خیلی برای شارژ چنین باتری پرظرفیتی مناسب باشد. اما خوشحالیم که برخلاف پرچمدارها، حداقل این شارژر درون جعبه وجود دارد. این باتری در مدت زمان ۳۰ دقیقه ۲۵ درصد، در مدت زمان ۳۰ دقیقه ۴۶ درصد و در مدت زمان حدود ۳ ساعت، به صورت کامل شارژ شد که زمان قابلتوجهی هم به حساب میآید.
این گوشی هم مانند موتو G9 پاور از پردازندهی اسنپدراگون ۶۶۲ بهره میبرد که قدرت سختافزاری مناسبی داشته و میتواند در انجام کارهای روزمره همراهیتان کند.
مشخصات ۱۵ گوشی اقتصادی و ارزان که این روزها میتوانید بخرید
۸. شیائومی ردمی نوت ۹T 5G
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۵۳ اینچی IPS LCD با وضوح ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ – تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل بر هر اینچ با پوشش محافظ گوریلاگلس ۵ و پوشش ضد آب
- پردازندهی Dimensity 800U 5G (7 نانومتری) – پردازندهی گرافیکی Mali-G57 MC3
- ۴/۶ گیگابایت حافظهی رم و ۶۴/۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD مجزا – ۶۴ گیگابایتی از نوع UFS 2.1 و ۱۲۸ گیگابایتی از نوع UFS 2.2
- اندروید ۱۰
- دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، سنجش عمق و ماکرو ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۴K با وضوح ۳۰ فریم بر ثانیه و ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۱۸ واتی
- حدود قیمت: ۴٫۵ میلیون تومان
ردمی نوت ۹T یکی از بهترین گوشیهایی است که در محدودهی قیمتی ۵ میلیون تومان، میتواند نیازهای کاربران را با بهرهمندی از قدرت سختافزاری مطلوب و پشتیبانی از اینترنت ۵G برطرف کند. پردازندهی Dimensity 800U با لیتوگرافی ۷ نانومتری هم در مصرف انرژی عملکرد خوبی دارد و هم به لطف دو هستهی Cortex-A76 و شش هستهی Cortex-A55 میتواند تا در انجام کارهای روزمره و انجام بازیها با کیفیت متوسط شما را همراهی کند.
البته یک سری نقاط ضعف هم در این محصول وجود دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به نبود دوربین فوق عریض و شارژری با سرعت کم به نسبت ظرفیت باتری اشاره کرد. با در نظر گرفتن قیمتی که این محصول دارد و با توجه به اینکه رقبای همرده تقریبا همگی از اینترنت ۴G و پردازندههای ضعیف بهره میبرند، ردمی نوت ۹T 5G ارزش خود را بیش از پیش نشان میدهد.
از جمله نکات مثبت پیرامون ردمی نوت ۹T 5G میتوان به نمایشگر باکیفیت +FHD، باتری پرظرفیت، پردازندهی نسبتا قدرتمند و کممصرف و از همه مهمتر، پشتیبانی از اینترنت ۵G اشاره کرد. بنابراین با پرداخت مبلغی کمتر از ۵ میلیون تومان میتوانید محصولی را خریداری کنید که با توجه به قابلیتها و مشخصات، ارزش خرید بسیار بالایی دارد.
۹. شیائومی ردمی نوت ۱۰
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۴۳ اینچی Super AMOLED با وضوح ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ – تراکم پیکسلی ۴۰۹ پیکسل بر هر اینچ با پوشش محافظ گوریلاگلس ۳ و استاندارد ضد آب IP53
- پردازندهی اسنپدراگون ۶۷۸ (۱۱ نانومتری) – پردازندهی گرافیکی Adreno 612
- ۴/۶ گیگابایت حافظهی رم و ۶۴/۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD مجزا
- اندروید ۱۱
- دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، فوق عریض ۸ مگاپیکسلی، سنجش عمق و ماکرو ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۴K با وضوح ۳۰ فریم بر ثانیه و ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۳۳ واتی
- حدود قیمت: ۴٫۶ – ۵٫۱ میلیون تومان
آخرین گوشی این لیست اما مجددا محصولی است از شیائومی اما برخلاف مدلهای قبل، ردمی نوت ۱۰ در سال ۲۰۲۱ راهی بازار شد. به همین خاطر جدیدترین و بهترین قابلیتهای ممکن را در اختیار دارد. البته از لحاظ پردازنده، این گوشی بعد از ردمی نوت ۹T 5G که از Dimensity 800U 5G بهره میبرد در ردهی دوم قرار دارد، بنابراین با یک گوشی بسیار خوب طرف هستیم.
از لحاظ عکاسی و فیلمبرداری، این گوشی تفاوتی با ردمی نوت ۹T 5G ندارد و از همان وضوح و سرعت و کیفیت بهره میبرد. از نقاظ قوت این محصول باید به شارزر ۳۳ واتی آن اشاره کرد که باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی را در مدت زمان تنها ۷۴ دقیقه شارژ میکند اما مدل قبلی از شارژر ۱۸ واتی بهره میبرد و مدت زمان شارژ کامل آن بسیار بیشتر بود.
همچنین ردمی نوت ۱۰ از آن جایی که در سال ۲۰۲۱ راهی بازار شد از اندروید ۱۱ به عنوان سیستمعامل پیشفرض بهره میبرد و شانس بیشتری هم برای دریافت آپدیت بیشتر دارد. بنابراین شاید برای برخی از کاربرانی که به آپدیت سیستمعامل اهمیت میدهند گزینهی مناسبی باشد.
لازم به ذکر است مدل ۵G این گوشی با رم ۴ گیگابایت هم در همین محدودهی قیمتی قرار دارد و از مزیتهای آن میتوان به پردازندهی Dimensity 700 اشاره کرد.
مشخصات ۱۵ گوشی اقتصادی و ارزان که این روزها میتوانید بخرید
۱۰. هواوی Y8p
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۳ اینچی OLED با وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ – تراکم پیکسلی ۴۱۸ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی کرین ۷۱۰F (12 نانومتری) – پردازندهی گرافیکی Mali-G51 MP4
- ۴/۶ گیگابایت حافظهی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی جانبی نانو (ادغام با سیمکارت)
- اندروید ۱۰ (بدون خدمات گوگل)
- دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، فوق عریض ۸ مگاپیکسلی و سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۱۰ واتی
- حدود قیمت: ۴ میلیون تومان
میرسیم به یکی از بهترین گوشیهای این لیست در محدودهی قیمتی ۴ میلیون تومان که متاسفانه یک مشکل اساسی دارد. البته خیلیها با این مشکل کنار آمدهاند اما خب نمیتوان انکار کرد که این مورد یکی از بزرگترین نقاط ضعف این گوشی به حساب میآید. در رابطه با هواوی Y8p صحبت میکنیم؛ محصولی از هواوی که سال ۲۰۲۰ راهی بازار شد و خب به همین خاطر مشمول تحریمهای نرمافزاری نیست هست و از اپلیکیشنها و خدمات گوگل هم در آن خبری نیست.
از مزیتهای این گوشی میتوان به نمایشگر +FHD آن اشاره کرد که از نوع OLED است. کمتر گوشی در این محدودهی قیمتی نمایشگری با پنل OLED دارد اما هواوی تصمیم گرفته نمایندهی میانردهی خود را با چنین نمایشگر باکیفیتی راهی بازار کند. همچنین دوربین و باتری هواوی Y8p هم کیفیت مناسبی با توجه به محدودهی قیمتی مورد نظر دارند.
اما قلب تپندهی این محصول یعنی کرین ۷۱۰F را شاید باید نقطه قوت این گوشی بدانیم که عملکرد بسیار خوبی در امور پردازشی دارد و میتواند نیاز کاربران را در بخشهای مختلف مرتفع سازد. البته انتظاری که از این گوشی دارید باید متوسط باشد و اندکی هم رو به پایین اما خب برای انجام بازی با اعمال تنیظمات متوسط یا رسیدگی به کارهای روزمره، این گوشی ناامیدتان نمیکند.
جود درون جعبه شارژ کند. از لحاظ قدرت سختافزاری این گوشی اندکی از ردمی ۹ سریعتر است اما در همان محدوده قرار می گیرد.
مشخصات ۱۵ گوشی اقتصادی و ارزان که این روزها میتوانید بخرید
۱۱. سامسونگ گلکسی A12
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۵ اینچی PLS IPS با وضوح ۱۶۰۰× ۷۲۰ – تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی مدیاتک هلیو P35 (12 نانومتری) – پردازندهی گرافیکی PowerVR GE8320
- ۲/۳/۴/۶ گیگابایت حافظهی رم و ۳۲/۶۴/۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD مجزا
- اندروید ۱۰ قابل ارتقا به اندروید ۱۲
- دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، فوق عریض ۵ مگاپیکسلی، ماکرو و سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۱۵ واتی
- حدود قیمت: ۳٫۸ – ۴٫۲ میلیون تومان
اما میرسیم به محصولی از سامسونگ که اگرچه قدرست سختافزاری بالایی ندارد اما در یک سری از بخشها میتواند رقبای خود را پشت سر بگذارد. پردازندهی بکار رفته در این گوشی هلیو P35 است، یعنی نباید انتظار داشت با این گوشی معجزه کرد. همینکه بتوانید کارهای روزمره نظیر وبگردی و گردش در شبکههای اجتماعی را با سرعت نسبتا خوب (تا حدودی بالا) انجام دهید یعنی گوشی توانسته کار خود را به درستی انجام دهد.
اما نباید فراموش کرد گلکسی A12 در یک سری از بخشها کاملا از رقبای خود برتر ظاهر شده است. مثلا در بخش بهروزرسانی کمتر شرکتی مثل سامسونگ دو سال محصول خود را به اندروید جدید بهروزرسانی میکند. از طرفی برای شارژ باتری هم یک شارژر ۱۵ واتی سریع در نظر گرفته شده که این هم نکتهی مثبتی به حساب میآید. دوربینهای بکار رفته روی پنل پشتی هم به نسبت هزینهای که پرداخت میکنید، تصاویر قابل قبپلی برایتان ثبت میکنند. به همین خاطر است که اگرچه این گوشی گرانتر از رقبایی با توان سختافزاری بیشتر است اما در بخشهایی نیز توانسته ضعفهایش را بهخوبی بپوشاند.
۱۲. سامسونگ گلکسی A21s
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۵ اینچی PLS IPS با وضوح ۱۶۰۰× ۷۲۰ – تراکم پیکسلی ۲۷۰ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی اگزینوس ۸۵۰ (۸ نانومتری) – پردازندهی گرافیکی Mali-G52
- ۲/۳/۴/۶ گیگابایت حافظهی رم و ۳۲/۶۴/۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD مجزا
- اندروید ۱۰ قابل ارتقا به اندروید ۱۲
- دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، فوق عریض ۵ مگاپیکسلی، ماکرو و سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۱۵ واتی
- حدود قیمت: ۴٫۱ – ۴٫۴ میلیون تومان
گلکسی A21s اواسط سال ۲۰۲۰ راهی بازار شد و به خطار قیمت مناسبی که داشت توانست نظر مثبت بسیاری از کاربران را به خود جلب کند. از قابلیتهای خوب این گوشی میتوان به پشتیبانی نرمافزاری ۲ سالهی سامسونگ اشاره کرد که یعنی گلکسی A21s با دریافت اندروید ۱۲ کار خود را به پایان میرساند.
اما این تمام ماجرا نیست چون با بهرهمندی از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی و شارژر ۱۵ واتی، میتواند نیاز کاربران را از لحاظ نگهداری شارژ و شارژ مجدد برطرف کند. علاوه بر اینها، تنوع بالای این گوشی هم میتواند نکتهی بسیار مثبتی باشد. اینکه کاربران میتوانند با بودجههای مختلف هم از این گوشی و قابلیتهای آن بهرهمند شوند. البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که پردازندهی اگزینوس ۸۵۰ اگرچه ۸ نانومتری است و در مصرف انرژی عملکرد خوبی دارد اما خب در دستهی پردازندههای پایینرده قرار میگیرد و نباید انتظار بالایی از آن داشت.
۱۳. موتورولا E7
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۵ اینچی IPS LCD با وضوح ۱۶۰۰× ۷۲۰ – تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی مدیاتک هلیو G25 (12 نانومتری) – پردازندهی گرافیکی PowerVR GE8320
- ۲/۴ گیگابایت حافظهی رم و ۳۲/۶۴ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD (ادغام با سیمکارت)
- اندروید ۱۰
- دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، ماکرو ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۱۰ واتی
- حدود قیمت: ۲٫۸ میلیون تومان
گزینهی بعدی موتورولا E7 است. محصولی که شاید خیلی به نسبت قدرت سختافزاری قدرتمندتر از مدلهای مقرون به صرفهی ارزانتر از خود نباشد اما به دوربین اصلی باکیفیتتری مجهز شده است. در غیر این صورت باید این گوشی را از لحاظ سختافزار کاملا مشابه نوکیا G10 اما با برند موتورولا دانست. به همین خاطر انتخاب بین این دو مدل بیشتر به سلیقهی کاربران بستگی دارد تا اینکه بخواهیم در مشخصات فنی، بهدنبال موردی برای ترجیح یکی بر دیگری باشیم.
البته نکتهای که وجود دارد این است که گوشیهای نوکیا به مدت دو سال بهروزرسانی میشوند اما این موضوع برای گوشیهای موتورولا، حداقل برای محصولاتی در این سطح نهایتا یک سال است. بنابراین اگر این موضوع هم برایتان اهمین دارد شاید نمایندهی موتورولا خیلی برایتان جذابیت نداشته باشد.
۱۴. موتورولا موتو G9 پاور
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۸ اینچی OLED با وضوح ۱۶۴۰ × ۷۲۰ – تراکم پیکسلی ۲۶۳ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی اسنپدراگون ۶۶۲ (۱۱ نانومتری) – پردازندهی گرافیکی Adreno 610
- ۴ گیگابایت حافظهی رم و ۶۴/۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی جانبی نانو (ادغام با سیمکارت)
- اندروید ۱۰
- دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی، ماکرو و سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۲۰ واتی
- حدود قیمتی: ۴ میلیون تومان
موتورولا اگرچه خیلی در بازار گوشیهای هوشمند بهمانند سابق مطرح نیست اما همچنان گوشیهای بسیار باکیفیت و قدرتمندی تولید میکند و میتوان به عملکرد گوشیهای این شرکت اعتماد کامل داشت. موتورولا G9 پاور هم یکی از همین گوشیهای نسبتا خوبی است که جانشین G8 پاور شده و شاخصترین قابلیت آن هم باتری پرظرفیت آن است.
عبارت پاور (Power) در میانردههای این سری کاملا به این معناست که گوشی که خریداری میکنید قرار است از لحاظ طول عمر باتری کاملا شما را راضی نگه دارد. بنابراین اگر به دنبال خرید محصولی هستید که در کنار عملکرد سختافزاری نسبتا خوب (نه چندان قدرتمند) میتواند از لحاظ طول عمر باتری، عملکرد خارقالعادهای داشته باشد، موتو G9 پاور یک انتخاب خوب و منطقی خواهد بود.
فراموش نکنید برای شارژ این باتری ۶٫۰۰۰ میلیآمپر ساعتی، یک شارژر ۲۰ واتی سریع هم در نظر گرفته شده که میتواند در مدت زمان ۳۰ دقیقه ۲۰ درصد، ۷۵ دقیقه ۵۰ درصد و تقریبا ۲ ساعت و ۲۰ دقیقه گوشی را به طور کامل شارژ کند. دوربین این گوشی هم قادر است در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه به فیلمبرداری بپردازد که یکی دیگر از نقاط مثبت آن به حساب میآید.
۱۵. ریلمی ۷i
مشخصات فنی
- نمایشگر ۶٫۵ اینچی IPS LCD با وضوح ۱۶۰۰× ۷۲۰ – تراکم پیکسلی ۲۷۰ پیکسل بر هر اینچ
- پردازندهی مدیاتک هلیو G85 (12 نانومتری) – پردازندهی گرافیکی Mali-G52 MC2
- ۴ گیگابایت حافظهی رم و ۶۴ گیگابایت حافظهی داخلی – پشتیبانی از کارت حافظهی microSD مجزا
- اندروید ۱۰
- دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، فوق عریض ۸ مگاپیکسلی و ماکرو ۲ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
- دو سیمکارت
- باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۱۸ واتی
- حدود قیمت: ۴ میلیون تومان
ریلمی شاید یک برند ناشناخته در بازار کشور باشد اما این دلیلی نیست که تصور کنیم محصولات این شرکت کیفیت بالایی ندارند. ریلمی ۷i هم یکی از همین گوشیهاست که در یک مدل با ترکیب حافظهی ۴/۶۴ گیگابایت راهی بازار شده اما در کنار پردازندهی هلیو G85 میتواند از پس کارهای روزمرهی کاربران بربیاید و تجربهی خوب و لذتبخشی از اندروید را برایتان به ارمغان بیاورد.
از جمله قابلیتهای خوب این محصول میتوان به قابلیت فیلمبرداری آن با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه اشاره کرد که در کمتر گوشی با این قیمت وجود دارد. همچنین باتری که ریلمی برای این گوشی در نظر گرفته ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی است و کاربر میتواند ان را با شارژر ۱۸ واتی موجود درون جعبه شارژ کند.
بنابراین اگر به دنبال محصولی هستید که در کنار قدرت سختافزاری مطلوب میتواند تجربهی خوبی از اندروید را برایتان به ارمغان بیاورد، در انجام کارهای روزمره و اجرای بازیها با کیفیت متوسط (رو به پایین) عملکرد خوبی داشته باشد و از لحاظ طول عمر باتری هم فوقالعاده باشد، قطعا ریلمی میتواند گزینهی منطقی باشد.
بیشتر بخوانید :
ساخت عینک هوشمند ویژه برای تماشای یوتیوب
ارزانترین گوشی های ۵G سامسونگ و شیائومی در بازار
اولین تصاویر واقعی اپل واچ سری ۷ منتشر شد
مشخصات ۱۵ گوشی اقتصادی و ارزان که این روزها میتوانید بخرید
نظر یادتون نره