مقایسه شیائومی ۱۴ اولترا با گلکسی S24 اولترا و آیفون ۱۵ پرو مکس
تیم ایتی مایتی – شیائومی ۱۴ اولترا، پرچمدار دوربینمحور چینیها، با تکیه بر سختافزار قوی و طراحی خاص و البته جذاب، قرار است به رقابت با بهترین گوشی سامسونگ یعنی گلکسی S24 اولترا و بهترین گوشی اپل یعنی آیفون ۱۵ پرو مکس برود.
رقابت بین شیائومی، سامسونگ و اپل در بازار موبایل همیشه جذابیت بسیار زیادی داشته است و حالا در نسل جدید با دستگاههایی طرفیم که به کمنقصترین حالت ممکن رسیدهاند. در مقایسهی مستقیم، کدامیک عملکرد بهتری دارد؟
طراحی و کیفیت ساخت
شباهت بیاندازهی شیائومی ۱۴ اولترا با نسل قبلی، مهمترین چیزی محسوب میشود که در نگاه اول جلبتوجه میکند. چیدمان دوربین تا حد زیادی شبیه به شیائومی ۱۳ اولترا طراحی شده و این برند صرفاً برجستگی شیبدار بخش پشتی بدنه در اطراف دوربینها را حذف کرده است.
ساعت هوشمند مدل HK8 PROMAX 49mm
شیائومی برای پوشش بخش جلویی بدنه بهجای گوریلا گلس ویکتوس از نوعی شیشهی جدید به نام Longjing استفاده کرده؛ اما جنس بخش پشتی گوشی، همان چرم بهکاررفته در نسل گذشته است که به احتمال قوی، دارای مقاومت مشابهی با شیائومی ۱۳ اولترا در برابر جذب لکهها خواهد بود.
فریم تیتانیومی شیائومی ۱۴ اولترا به لطف بهرهمندی از تیتانیوم گرید ۵ دارای مقاومت بالاتری در مقایسه با فریم گلکسی S24 اولترا است و جنسی مشابه با پرچمداران اپل یعنی آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس دارد.
طراحی بدنه در رقبای قدرتمند شیائومی ۱۴ اولترا، داستان تقریباً مشابهی دارد. گلکسی S24 اولترا بهعنوان بهترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴، با ظاهری مشابه گلکسی S23 اولترا اما با تغییراتی اساسی نظیر استفاده از صفحهنمایش تخت، فریم تیتانیومی و حاشیههای کمتر نمایشگر وارد بازار شد.
سامسونگ در پرچمدار جدیدش، همان پوشش شیشهای را در بخش جلو و پشت بدنه به کار برده؛ اما این بار به لطف ماتشدن بدنه و استفاده از گوریلا آرمور بهجای گوریلا گلس ویکتوس ۲، جذب لکه و اثر انگشت روی بدنهی گوشی کمتر است.
اپل برای آیفون ۱۵ پرو مکس، تقریباً هیچ خلاقیتی را در طراحی به کار نگرفت و از همان فرمول چیدمان دوربینها به همراه بهکارگیری شیشه در بخش جلو و پشت بدنه استفاده کرده است و تفاوت ظاهری مهم میان این پرچمدار با آیفون ۱۴ پرو مکس، به فریم تیتانیومی برمیگردد (البته باید به حذفشدن اسلایدر میوت و جایگزینی با دکمهی اکشن هم اشاره کرد).
شیائومی ۱۴ اولترا در رنگهای مشکی، خاکستری، آبی و سفید عرضه میشود و رنگبندی متفاوتی با گوشی آیفون مدل ۱۵ پرو مکس دارد. در مقابل، سامسونگ برای گلکسی S24 اولترا از تنوع رنگ بسیار بیشتری استفاده کرده است و این گوشی سامسونگ در رنگهای مشکی، خاکستری، بنفش، زرد، سبز، نارنجی و ارغوانی به فروش میرسد.
ضخامت بدنهی شیائومی ۱۴ اولترا کمی بیشتر از پرچمداران سامسونگ و اپل است؛ اما از لحاظ وزن و طول و عرض بدنه، این مدل گوشی شیائومی در سطحی بین دو گوشی دیگر قرار میگیرد.
هر سه پرچمدار شیائومی، سامسونگ و اپل، از گواهی IP68 پشتیبانی میکنند و علاوه بر مقاومت در مقابل ذرات گردوغبار، میتواند بهمدت ۳۰ دقیقه تا عمق ۱٫۵ متری آب بدون مشکل به کار خود ادامه دهند که البته این گواهی در مورد آیفون ۱۵ پرومکس، مقاومت گوشی را تا عمق ۶ متری آب اعلام میکند.
شیائومی ۱۴ اولترا مجهز به صفحهنمایش ۶٫۷۳ اینچی اولد با نام تجاری AMOLED، نرخ نوسازی متغیر ۱۲۰ هرتز و وضوح ۳٬۲۰۰ در ۱٬۴۴۰ پیکسل است که از استانداردهای دالبی ویژن و +HDR10 پشتیبانی میکند. به ادعای شیائومی این نمایشگر میتواند به حداکثر روشنایی ۳٬۰۰۰ نیت برسد.
در مقابل، گلکسی اس ۲۴ اولترا از نمایشگر ۶٫۸ اینچی اولد با نام تجاری Dynamic AMOLED 2X و وضوح ۳٬۰۸۸ در ۱٬۴۴۰ پیکسل استفاده میکند که همانند پرچمدار جدید شیائومی، دارای نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی است.
حداکثر روشنایی نمایشگر گلکسی S24 اولترا به ۲٬۶۳۵ نیت رسید و عملکرد این پنل به لطف کاهش ۷۵ درصدی بازتاب نور محیط، در مقایسه با نسل قبلی فوقالعاده ارزیابی شد. نمایشگر گلکسی S24 اولترا در این زمینه اختلاف قابل توجهی با نمایشگر پرچمداران سایر برندها از جمله آیفون ۱۵ پرو مکس داشت.
نمایندهی اپل از نمایشگر مشابه با نسل گذشتهی خود استفاده میکند. صفحهنمایش ۶٫۷ اینچی این گوشی، تصاویر را با وضوح ۲٬۷۹۶ در ۱٬۲۹۰ پیکسل نمایش میدهد و با رسیدن به حداکثر روشنایی ۱٬۹۵۰ بهراحتی گلکسی S23 اولترا را کنار زد.
روی کاغذ، فعلاً نمایندهی شیائومی در بخش نمایشگر از سد رقبای خود میگذرد؛ اما باتوجهبه نتایج تستهای مختلف در بررسی گلکسی S24 اولترا و بررسی آیفون ۱۵ پرو مکس و کنار رفتن شیائومی ۱۳ اولترا در بسیاری از سناریوها، بهتر است منتظر ورود این گوشی به ایران بمانید.
اداپتور – شارژر دیواری ایفون اصلی مدل 20 وات B/A
دوربینمحور بودن شیائومی ۱۴ اولترا توقعات از عکاسی این گوشی را تا حد زیادی بالا میبرد. این پرچمدار مجهز به چهار دوربین ۵۰ مگاپیکسلی با بزرگنمایی ۰٫۵ برابری، یک برابری، ۳٫۲ برابری و پنج برابری در قالب پیکربندی عریض، فوقعریض، تلهفوتو و تلهفوتو پریسکوپی به همراه یک حسگر تشخیص عمق است. دوربین سلفی این گوشی حسگر ۳۲ مگاپیکسلی و لنز عریض دارد و دقیقاً مشابه نسل گذشته بهحساب میآید.
مجموعهی دوربینهای پشتی شیائومی ۱۴ اولترا، امکان فیلمبرداری با وضوح ۸K را فراهم میکنند که این میزان برای دوربین سلفی به وضوح ۴K کاهش مییابد. باتوجهبه ساختار مشابه دوربینهای پرچمدار جدید شیائومی با نسل قبل، انتظار داریم که عملکرد عکاسی این گوشی در حد و اندازهی شیائومی ۱۳ اولترا یا بسیار بهتر از آن باشد.
گلکسی اس ۲۴ اولترا از دوربینهای ۲۰۰ مگاپیکسلی عریض و ۱۲ مگاپیکسلی فوقعریض در کنار دو دوربین ۱۰ مگاپیکسلی تلهفوتو و ۵۰ مگاپیکسلی تلهفوتو پریسکوپی و دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی استفاده میکند.
آیفون ۱۵ پرومکس در بخش دوربین، عملکرد بسیار خوبی دارد و اگر از رنگهای گرم برخی تصاویر و ضعف گاهوبیگاه دوربین تله فوتو در ثبت جزئیات هنگام بزرگنمایی اپتیکال ۵ برابری و بزرگنمایی دیجیتال ۱۰ برابر چشمپوشی شود، میتوانیم تصاویر چشمنواز و دقیقی را با این گوشی ثبت کنیم.
دوربینهای پشتی آیفون ۱۵ پرو مکس میتوانند ویدئوهای مختلف را با حداکثر وضوح ۴K ضبط کنند؛ این در حالی است که گلکسی اس ۲۴ اولترا و شیائومی ۱۴ اولترا توانایی فیلمبرداری با وضوح ۸K را دارند.
هنوز به شیائومی ۱۴ اولترا دسترسی نداریم، در مقایسه دوربین گلکسی S24 اولترا با آیفون ۱۵ پرو مکس و تقابل تقریباً برابر آنها در پیادهسازی سناریوهای مختلف و عملکرد نسبتاً خوب نسل قبلی شیائومی در برابر هر یک از این دو پرچمدار، انتظار داریم که شیائومی ۱۴ اولترا نیز عملکرد مشابه با این دو گوشی یا حتی فراتر از آنها را ارائه دهد.
سخت افزار و پردازنده
شیائومی ۱۴ اولترا میزبان جدیدترین پردازندهی کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ است؛ پردازندهای که در بنچمارکهای مختلف، عملکرد چشمگیر خود را در بخشهای گوناگون به رخ رقبایی همچون پردازندهی A17 Pro که در آیفون ۱۵ پرو مکس بهکاررفته، میکشد و بهینهسازی بیشتری نسبت به پردازندهی شیائومی ۱۳ اولترا یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ دارد.
گلکسی S24 اولترا به لطف استفاده از نسخهی اورکلاکشدهی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ رقابت بسیار نزدیکی با نمایندهی اپل یعنی A17 Pro دارد و در برخی از بخشها نظیر اجرای بازی و عملکردهای مبتنی بر توان گرافیکی سنگین، با اختلاف قابل توجهی از سد این پرچمدار عبور میکند.
شیائومی ۱۴ اولترا قویترین تراشهی دنیای اندروید را در دل خود جا داده است
باتوجهبه نتایج بنچمارکهای هر سه پردازنده و بررسی عملکرد آنها در نمایندههای پرچمدار سامسونگ و اپل انتظار داریم که شیائومی ۱۴ اولترا نیز در بخش سختافزاری، قوی ظاهر شود و این غول فناوری چینی از حداکثر توان این پردازنده روی پرچمدار جدیدش بهخوبی استفاده کرده باشد.
شیائومی ۱۴ اولترا در سه نسخه شامل ترکیب فضای ذخیرهسازی ۲۵۶ گیگابایتی و رم ۱۲ گیگابایتی و دو فضای ذخیرهسازی ۵۱۲ گیگابایتی و یک ترابایتی با رم ۱۶ گیگابایتی روانهی بازار میشود.
در مقابل، هر دو گوشی گلکسی اس ۲۴ اولترا و آیفون ۱۵ پرو مکس، سه نسخه با فضای ذخیرهسازی ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی و یک ترابایتی و به ترتیب رمهای ۱۲ و ۸ گیگابایتی دارند. نمایندهی شیائومی دارای تنوع رم بالاتری است.
نرمافزار و رابط کاربری
شیائومی ۱۴ اولترا با اندروید ۱۴ و رابط کاربری HyperOS عرضه میشود که در مقایسه با MIUI، بهبودهای قابل توجهی در بخشهای مختلف داشته است و کار کردن با گوشی را دلنشینتر میکند. به گفتهی شیائومی، این پرچمدار جدید چهار سال بهروزرسانی اندروید و پنج سال بهروزرسانی امنیتی دریافت خواهد کرد.
در زمینهی پشتیبانی نرمافزاری، سامسونگ بهترین عملکرد را دارد
در مقابل، آیفون ۱۵ پرو مکس و گلکسی اس ۲۴ اولترا به ترتیب با iOS 17 و رابط کاربری One UI 6.1 (با سیستمعامل اندروید ۱۴) روانهی بازار شدند. اپل با ارائهی بهروزرسانیهای سیستمعامل و امنیتی بیش از ۵ ساله برای پرچمدار خود، برگ برندهای در مقایسه با شیائومی در اختیار دارد.
سامسونگ برای گلکسی اس ۲۴ اولترا سنگ تمام گذاشت و با اعلام خبر ارائهی ۷ سال بهروزرسانی اندروید و امنیتی، بار دیگر برتری خود را در این بخش نسبت به شیائومی اثبات کرد.
در مقایسهی میان سه پرچمدار در بخش نرمافزاری، نکتهای که نمایندهی سامسونگ را از دو گوشی شیائومی و اپل متمایز میکند، ارائه قابلیتهای متنوع هوش مصنوعی Galaxy AI برای گلکسی اس ۲۴ اولترا است؛ قابلیتی که شیائومی ۱۴ اولترا از آن محروم است و باید در بخشهای دیگری مانند دوربین، این کمبود را جبران کند تا رقیب قابلی برای پرچمدار سامسونگ باشد.
باتری
نسخهی گلوبال گوشی Xiaomi 14 Ultra مجهز به باتری ۵٬۰۰۰ میلیآمپرساعتی است که امکان شارژ شدن با آداپتورهای ۹۰ واتی سیمی و ۸۰ واتی بیسیم را دارد. این گوشی از آداپتور بیسیمی با توان بالاتر از نسخهی قبلی استفاده میکند ولی در سایر مشخصات باتری، مشابه شیائومی ۱۳ اولترا است.
به ادعای شیائومی، گوشی ۱۴ اولترا با آداپتورهای سیمی و بیسیم بهترتیب در مدت ۳۳ و ۴۶ دقیقه بهطور کامل شارژ میشود. باتری این پرچمدار جدید شیائومی امکان شارژ معکوس با توان ۱۰ وات را دارد و از دو فناوری Power Delivery 3 و Quick Charge 4 پشتیبانی میکند.
در مقابل، آیفون ۱۵ پرو مکس از باتری با ظرفیت ۴٬۴۴۱ میلیآمپرساعت استفاده میکند که امکان شارژ شدن با دو آداپتور ۱۵ وات بیسیم MagSafe و ۱۵ واتی Qi2 را دارد. این باتری از قابلیت شارژ معکوس با توان ۴٫۵ وات نیز پشتیبانی میکند.
نمایندهی سامسونگ مانند شیائومی ۱۴ اولترا از باتری ۵٬۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با امکان شارژ توسط دو آداپتور سیمی ۴۵ واتی و بیسیم ۱۵ واتی استفاده میکند.
باتوجهبه توان بالاتر باتری شیائومی ۱۴ اولترا، انتظار داریم که این گوشی در مقایسه با آیفون ۱۵ پرو مکس و گلکسی اس ۲۴ اولترا و مطابق با ادعاهای شیائومی با سرعت بیشتری شارژ شود و از طرفی، بهدلیل استفاده از پردازندهی بهینهتر، شارژدهی بالاتری در مقایسه با نسل قبل داشته باشد.
نتیجهگیری
شیائومی ۱۴ اولترا طراحی خاصی و نمادینی دارد که قطعاً مورد استقبال طرفداران این برند قرار میگیرد. طراحی یک مسئلهی کاملاً سلیقهای است و همین موضوع، دلیل موجهی است که نتوانیم این گوشی را صرفاً بهخاطر نوع طراحی خاصش در جایگاه بهتری نسبت به گلکسی اس ۲۴ اولترا و آیفون ۱۵ پرو مکس قلمداد کنیم یا این مدل را نسبت به دو پرچمدار دیگر در سطح پایینتری قرار دهیم.
در مقابل، باتوجهبه قابلیتهای جالب دوربین شیائومی ۱۴ اولترا، میتوانیم آن را در فهرست بهترین گوشی از نظر دوربین قرار دهیم؛ جایی که احتمالاً فاصله بسیار نزدیکی با پرچمداران سامسونگ و اپل داشته باشد و چهبسا در عمل، نتایج بسیار بهتری را کسب کند.
قیمت گوشی شیائومی مدل ۱۴ اولترا در اروپا از ۱٬۵۰۰ یورو (حدود ۱٬۶۲۷ دلار) شروع میشود که از قیمت گلکسی S24 اولترا (۱٬۲۹۹ دلار) و قیمت آیفون ۱۵ پرو مکس (۱٬۲۰۰ دلار) بیشتر است.
مقایسه شیائومی ۱۴ اولترا با گلکسی S24 اولترا و آیفون ۱۵ پرو مکس
نظر یادتون نره