بررسی poco x3 pro

کدخبر: 815

pcoc پوکو یکی از زیرمجموعه‌های شرکت شیائومی است در حال حاضر به شکلی مستقل فعالیت کرده و گوشی‌هایی با ارزش خرید بالا و قیمت مناسب روانه‌ی بازار می‌کند. در دو سال اخیر گوشی‌های جذاب زیادی از شرکت پوکو شاهد بودیم که در ای تی مای تی به بررسی پوکو F2 Pro، پوکو M3 و پوکو

قیمت ، خرید ، بررسی و مشخصات گوشی موبایل POCO X3 Pro ظرفیت256/128گیگابایت

pcoc پوکو یکی از زیرمجموعه‌های شرکت شیائومی است

در حال حاضر به شکلی مستقل فعالیت کرده و گوشی‌هایی با ارزش خرید بالا و قیمت مناسب روانه‌ی بازار می‌کند.

در دو سال اخیر گوشی‌های جذاب زیادی از شرکت پوکو شاهد بودیم که در ای تی مای تی به بررسی پوکو F2 Pro، پوکو M3 و پوکو X3 nfc پرداخته‌ایم.

در مطلب امروز اما به سراغ پوکو ایکس 3 پرو خواهیم رفت، گوشی جدیدی که نسل قوی‌تر پوکو ایکس 3 به حساب می‌آید و آمده تا در این بخش آتش بازار رقابت را شعله‌ورتر از قبل کند و موفقیت‌های بیشتری را برای شرکت به ارمغان بیاورد.

در این نقد و بررسی به جنبه‌های مختلف این میان رده خواهیم پرداخت و نکات مثبت و منفی آن را به طور کامل بیان خواهیم کرد تا شما قبل از خرید بتوانید با این دستگاه بیشتر آشنا شوید و سپس اقدام به خرید آن کنید.

poco-x3-pro

طراحی

پوکو ایکس پرو poco x pro در بخش طراحی عملا هیچ تفاوتی با پوکو ایکس 3 poco x3 ندارد و گویی شرکت تمام و کمال از طراحی محصول خود رضایت داشته و ترجیح داده که دست به ترکیب آن نگذارد. در همین ابتدا باید بگوییم که با محصولی بزرگ، سنگین و ضخیم مواجه هستیم و اگر به دنبال گوشی سبک و ظریف می‌گردید باید محصولات دیگری را جستجو کنید و در این گوشی قرار نیست ارگونومی چندان خوبی نصیبتان شود.

poco x3 pro پوکو ایکس 3 پرو 215 گرم وزن و 9.4 میلی متر ضخامت دارد که آن را از نظر وزن و ضخامت در کنار محصولی مانند گلکسی M51 قرار می‌دهد، در حالی که وزن و ضخامت زیاد m51 به داشتن باتری عظیم 7000 میلی آمپر ساعتی برمی‌گردد که در اینجا شاهد چنین ظرفیتی نیز نیستیم.

پیشنهاد مطالعه: چگونه اپل آیدی بسازیم ؟

هر آنچه باید درباره Apple ID | اپل آیدی بدانید : نحوه ساخت اپل آیدی ، بازیابی و حذف آن ازآیفون

با وجود ابعاد بزرگ و وزن و ضخامت زیاد اما گوشی به خوبی در دست قرار می‌گیرد که این اتفاق به لطف لبه‌های خمیده قاب پشتی اتفاق افتاده که محصول را به خوبی در کف دست قرار داده و هنگام کار کردن با آن حس امنیت را به شما انتقال می‌دهد.

حرف از قاب پشتی شد، جایی که قابی تماما پلاستیکی را مشاهده می‌کنیم که در کنارهای قاب طراحی مات و در وسط طراحی براق دارد که نمایی جالب به آن بخشیده است. در پایین بخش براق قاب پشتی لوگوی پوکو با فونتی بزرگ خودنمایی کرده و به شما و دیگران یادآور می‌شود که در حال استفاده از چه برندی هستید.

در بالای این نوار براق پشتی فریم تقریبا مستطیلی دوربین‌ها به چشم می‌خورد که درون یک دایره مشکی رنگ قرار گرفته و چیدمان دوربین‌ها شما را به یاد حرف X زبان انگلیسی می‌اندازد. ناگفته نماند که بخش براق مرکزی این گوشی طراحی راه راه مورب دارد که در نور به خصوص بیشتر خودش را نشان می‌دهد.

جنس فریم اطراف این دستگاه نیز پلاستیکی است و شرکت پوکو ترجیح داده تا هزینه‌های استفاده از متریال باکیفیت‌تر را در بخش‌های دیگر و مهم‌تری هزینه کند. این فریم براق در سمت راست از حسگر اثرانگشت ادغام شده با دکمه پاور و دکمه‌های ولوم، در بالا از اینفرارد و میکروفون دوم، در سمت چپ از خشاب سیم‌کارت و کارت حافظه جانبی و در نهایت در لبه‌ی پایینی از اسپیکر، میکروفون اصلی، درگاه Type C و جک 3.5 میلی متری صدا میزبانی می‌کند.

به سراغ بخش جلویی پوکو ایکس 3 پرو برویم، قسمتی که در طول استفاده بیشترین تعامل را با آن خواهید داشت و بیش از دیگر بخش‌ها مقابل دیدگانتان قرار می‌گیرد. قسمت روبرویی گوشی از یک نمایشگر 6.67 اینچی میزبانی می‌کند که حدود 85 درصد از این فضا را به خود اختصاص داده و در بالا توسط دوربین سلفی قرار گرفته درون یک پانچ هول کوچک بریده شده است.

اسپیکر مکالمه که در نقش اسپیکر دوم برای تولید صدای استریو نیز فعالیت می‌کند در منتها الیه بالایی قاب جلویی قرار گرفته است. در کل حاشیه‌های اطراف نمایشگر خیلی کم نیست و خیلی هم زیاد نیست! و به عنوان یک گوشی میانرده خیلی نمی‌توان از پوکو بابت این موضوع شکایت کرد (یکی از اتفاقات مثبت این است که ناچ بالای نمایشگر واقعا کوچک طراحی شده و مشاهده محتوا را خیلی تحت تأثیر قرار نمی‌دهد).

یکی از مواردی که در بخش طراحی پوکو ایکس 3 پرو نسبت به پوکو ایکس 3 برتری دارد استفاده از گوریلاگلس 6 به جای گوریلاگلس 5 می‌باشد که مقاومت بیشتری در برابر خط و خش و ضربه به آن بخشیده است. این محصول مانند نسل قبل از گواهی IP53 نیز پشتیبانی می‌کند و این یعنی در برابر پاشش آب مقاومت دارد (مانند باریدن نم نم باران).

پوکو ایکس 3 پرو در سه رنگ آبی، مشکی و برنزی تولید شده که شما بنا به سلیقه‌ی خود می‌توانید بین آن‌ها انتخاب کنید. به طور کلی این محصول در بخش طراحی نمره قابل قبولی می‌گیرد و نمی‌توان به نسبت قیمت و امکانات از آن انتظار استفاده از متریال بهتر داشت. اما از نظر ارگونومی اگر کار کردن با گوشی بزرگ، سنگین و ضخیم برای‌تان دردسر ساز است به نظر انتخاب و خریداری این گوشی خیلی منطقی به نظر نمی‌رسد.

Poco X3 Pro review: Too big for its own boots?

نمایشگر

پشتیبانی از نرخ نوسازی 120 هرتزی و پشتیبانی از HDR10! این دو ویژگی‌هایی هستند که بیشتر در گوشی‌های گران قیمت و پرچمدار آن‌ها را مشاهده می‌کنیم و پوکو ایکس 3 پرو نیز از آن‌ها بهره می‌برد تا فاصله‌ی خود با محصولات رده بالا را کمتر کند.

نمایشگر این دستگاه اندازه‌ای 6.67 اینچی دارد و از نوع IPS می‌باشد. برای این صفحه نمایش رزولوشن FHD+ در نظر گرفته شده که باعث می‌شود تراکم پیکسلی 395 را ارائه کند. بیشینه‌ی روشنایی نمایشگر این گوشی نیز 450 نیت می‌باشد که عدد چندان عالی نیست و یکی از نقاط ضعف این قسمت به حساب می‌آید.

در واقع در مکان‌های بسته مانند خانه و محل کار و … حداکثر روشنایی کافی و مناسب به نظر می‌رسد، اما در روزهای آفتابی و در محیط باز محتوا خیلی به صورت خوانا به نمایش گذاشته نمی‌شوند و برای مشاهده و مطالعه محتوا باید کمی تلاش کنید.

کیفیت این صفحه نمایش کاملا رضایت بخش است و کاملا می‌تواند شما را راضی کند، به خصوص که از HDR10 نیز پشتیبانی می‌کند و برخورداری از نرخ نوسازی 120 هرتزی باعث شده تا اسکرول کردن بین منوها و گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی و اینترنت به کاری بسیار لذت بخش بدل شود.

این نمایشگر نرخ پاسخگویی 240 هرتزی دارد که به کمک گیمرها می‌آید و باعث می‌شود که صفحه نمایش در سریع‌ترین حالت ممکن به دستورات مختلف پاسخ دهد. در بخش تنظیمات بخش نمایشگر شما حق انتخاب سه حالت Auto (که حالت پیش فرض است)، Saturated و Standard را دارید.

حالت Auto عملکردی مانند True Tone گوشی‌های اپل داشته و تلاش می‌کند تا بسته به نور محیط دقت نمایشگر را همیشه در حد بالایی نگه دارد (البته اینجا قابلیت به خوبی گوشی‌های اپل کار نمی‌کند). حالت Saturated رنگ‌ها را به صورت غلیظ‌تری به نمایش گذاشته و حالت Standard نیز تلاش می‌کند تا رنگ‌ها را به صورت دقیق به نمایش درآورد (مانند حالت Auto بسته به نور محیط تغییر نمی‌کند و ثابت است).

تنظیمات دیگر موجود در بخش نمایشگر انتخاب نرخ نوسازی می‌باشد، که اگر 60 هرتز را گزینش کنید صفحه نمایش به طور مداوم به روی همین نرخ نوسازی 60 هرتز قرار می‌گیرد، اما در صورتی که حالت 120 هرتزی را گزینش کنید نمایشگر زمانی که نیاز به نرخ نوسازی بالا باشد آن را تا 120 هرتز افزایش می‌دهد و بعد از آن دوباره به 60 هرتز باز می‌گردد.

این نرخ نوسازی تطبیقی عملکرد مناسبی دارد و به بهینه مصرف شدن باتری نیز کمک می‌کند، اما حقیقتا نرخ نوسازی تطبیقی که در پرچمداران سامسونگ مشاهده می‌کنیم بهینه‌تر عمل کرده و بیشتر به باتری کمک می‌کند.

درکل بخش نمایشگر این گوشی کاملا مطلوب است و تنها ایراد بزرگی که می‌توان به آن وارد کرد روشنایی نه چندان زیاد آن است که شما را هنگام مشاهده محتوا در محیط باز با مشکل مواجه می‌کند.

Poco X3 Pro Review: Most Powerful In Its Class? - Root Nation

اسپیکر

در بخش اسپیکر پوکو ایکس 3 پرو به کمک اسپیکر قرار گرفته در لبه‌ی پایینی و همچنین اسپیکر مکالمه قادر است صدایی استریو تولید کند. خوشبختانه بلندی صدای خروجی از هر دو اسپیکر به یک میزان است و هر دو اسپیکر با هم در بالانس قرار دارند.

کیفیت صدای خروجی و بلندی آن برای یک گوشی میانرده مناسب و رضایت بخش می‌باشد و می‌توان به روی آن حساب باز کرد. در انتهای صدا نیز اسپیکرها تلاش می‌کنند تا کیفیت و شفافیت خود را حفظ کنند که تا حد خوبی نیز در این امر موفق عمل می‌کنند.

به طور خلاصه اسپیکر این گوشی خوب است، اما عالی نیست و از نظر بیس چندان عالی عمل نمی‌کند. در استفاده‌های روزمره و استفاده هنگام بازی کردن اسپیکرها رضایت شما را جلب خواهند کرد.

Poco X3 Pro review: Camera, photo and video quality

دوربین

این گوشی از همان ترکیب استفاده شده در پوکو ایکس 3 یعنی چهار لنز عریض، فوق عریض، ماکرو و عمق میدان بهره می‌برد، اما سنسور اصلی و فوق عریض تغییر کرده که در ادامه حتما به طور کامل این تغییرات را شرح داده و نمونه عکس‌هایی را برای مشاهده شما ارائه خواهیم کرد تا شما هم بتوانید در مورد کیفیت نهایی تصاویر قضاوت کنید.

دوربین اصلی

دوربین اصلی پوکو ایکس 3 پرو از یک سنسور 48 مگاپیکسلی با اندازه 1/2.0 اینچ و اندازه پیکسل 0.8 میکرونی استفاده می‌کند. این سنسور Sony IMX 582 در پس یک لنز 25 میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته و این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی می‌کند.

این دوربین به دلیل استفاده از قابلیت Quad-Bayer به صورت پیش فرض عکس‌هایی 12 مگاپیکسلی به ثبت می‌رساند و می‌تواند در نهایت کیفیت 4K 30fps به ضبط ویدئو بپردازد. دوربین اصلی در پوکو ایکس 3 سنسور 64 مگاپیکسلی دارد که اینجا به 48 مگاپیکسل کاهش داشته و دلیل آن کاهش هزینه‌ها برای استفاده از تراشه‌ای بسیار قدرتمند به نظر می‌رسد.

کیفیت عکس‌های گرفته شده با دوربین اصلی در نور روز برای یک گوشی میانرده قابل قبول است. جزئیات در این تصاویر به اندازه کافی وجود دارد (در واقع جزئیات عالی نیست و تنها قابل قبول است) و دقت رنگ خوبی را نظاره‌گر هستیم. نویز در این عکس‌ها در حد بسیار کم است و گاهی از مواقع برای کاهش بیشتر نویز بخشی از جزئیات تصویر را از بین می‌برد. در نهایت هم رنج دینامیکی خوب بوده و شارپنس در اکثر مواقع مناسب است (گاهی اوقات بیش از اندازه می‌شود).

امکان استفاده از رزولوشن اصلی 48 مگاپیکسلی نیز وجود دارد اما عکس‌های گرفته شده در این حالت نویز به مراتب بیشتری دارند و حجم آن‌ها نیز معمولا بیش از 20 مگابایت می‌باشد و به همین دلیل پردازش آن‌ها نیز بیش از عکس‌های معمول زمان می‌برد (استفاده از این حالت خیلی پیشنهاد نمی‌شود و بهتر است که از همان پیش فرض 12 مگاپیکسلی بهره ببرید).

تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی در شب نیز برای یک گوشی در این بازه‌ی قیمتی قابل قبول هستند. در این عکس‌ها نور به اندازه کافی دیده می‌شود و رنگ‌ها نیز با دقت نسبتا خوبی به ثبت می‌رسند، اما از نظر جزئیات شرایط خیلی خوب نیست و بخش زیادی از سوژه‌ها حالت نرم و آبرنگی دارند. نکته‌ی مثبت این است که در اکثر مواقع دوربین به خوبی نویز را کاهش داده و تلاش می‌کند تا جزئیات بیشتری به شما ارائه دهد.

قابلیت نایت مود نیز برای دوربین اصلی در نظر گرفته شده تا در عکس‌های شب به کمک شما بیاید. این قابلیت کمک می‌کند تا عکس‌هایی بالانس‌تر در شب به ثبت برسانید و جزئیات بیشتری در سایه‌ها دریافت کنید، اما به طور کلی انتظار نداشته باشید که عکس‌های معمولی شب را به عکس‌هایی عالی تبدیل کند (استفاده از آن پیشنهاد می‌شود).

شایان ذکر است که دوربین اصلی می‌تواند در نهایت کیفیت 4k 30fps به ضبط ویدئو بپردازد.