30 فایده مدیتیشن برای سلامت جسم و روان – قسمت اول
تیم ایتی مایتی – این 30 فایدهی مدیتیشن شما را یک بار برای همیشه قانع میکند که این کار را امتحان کنید.
فواید مدیتیشن همیشه بسیار زیاد بوده است. و امروزه با همهگیری ویروس کرونا، ایجاد آرامش مهمتر از همیشه است. در حالی که با عدم اطمینان و ناتوانی در درک آینده دست و پنجه نرم میکنیم، تمرین مدیتیشن و تمرکز حواس میتواند به ما کمک کند تا کمی آرامش پیدا کنیم.
اسپرینگ واشام، مربی مدیتیشن و نویسنده «قلب خشن»، میگوید: «مدیتیشن به افراد کمک میکند دکمهی توقّف را بزنند و در لحظه حضور داشته باشند». او میگوید: «مثل این است که تلویزیون غر بزند، و سپس آن را برای لحظهای خاموش کنیم و نفس راحتی بکشیم. مدیتیشن روشی است که با آن به آرامش و تمرکز میرسیم و با خودمان ارتباط برقرار میکنیم».
چه پنج دقیقه باشد چه بیست دقیقه، اختصاص دادن زمانی برای مدیتیشن در طول روز باعث میشود احساس شادی و آرامش بیشتری داشته باشید. ذهن و بدن شما برای این کار از شما تشکر خواهد کرد. مدیتیشن فواید زیادی برای افزایش سلامت جسمانی و بهزیستی دارد.
ساعت هوشمند مدل Haino Teko watch C5
۱. سطح کورتیزول خون را کاهش میدهد. تحقیقات نشان داده است مدیتیشن سطح کورتیزول خون را کاهش میدهد. این هورمون در اثر استرس در بدن منتشر میشود. کاهش کورتیزول میتواند استرس عمومی، اضطراب، و افسردگی و بیماریهای جسمی را کاهش دهد.
۲. بهتر میتوانید با استرس مقابله کنید. واشام میگوید: «مدیتیشن احساس آرامشی در ذهن و بدن به وجود میآورد که میتواند استرس را کاهش دهد». او بیان میکند: «هنگامی که ذهن آرام و رها میشود، جسم نیز آن را دنبال میکند. ما نیاز داریم که سیستم آدرنالین و دستگاه عصبیمان گاهی اوقات استراحت کند، خاموش شود، بازیافت کند، و جوانتر شود.»
- تاثیر استرس و اضطراب بر بدن + چگونه مدیتیشن استرس را کاهش میدهد؟
۳. اضطراب را کاهش میدهد. تریسی شوبلوم، مربی سلامت، میگوید: «مدیتیشن به معنای واقعی کلمه یک درمان ضد اضطراب کامل و قابل حمل است. صرف چند دقیقه برای بستن چشمها و انجام تمرینات تنفسی میتواند مکانیسمهایی را که باعث اضطراب میشوند خاموش کند».
۴. علائم افسردگی را کاهش میدهد. افسردگی یک وضعیت سلامت روانی زنجیرهای است که اغلب توسط استرس و اضطراب ایجاد میشود. تحقیقات نشان میدهند مدیتیشن میتواند بخشهایی از مغز، از جمله «مرکز من» و «مرکز ترس» را که با افسردگی مرتبط هستند، تحت تاثیر قرار دهد. همچنین، افرادی که مدیتیشن میکنند ماده خاکستری بیشتری در بخش هیپوکامپ مغز، که مسئول حافظه است، دارند.
۵. خلق و خوی شما بهبود مییابد. مدیتیشن به شما کمک میکند با استرس، اضطراب و موقعیتهای دشوار مقابله کنید. و درنتیجه باعث ایجاد خوشحالی و احساس بهتری در شما میشود. واشام میگوید: « میتوانیم با چیزهای دشوار کنار بیاییم بدون اینکه بگذاریم روی خلق و خویمان تأثیر بگذارد».
۶. میتوانید مغز خود را دوباره آموزش دهید. مغز هرچه بیشتر استفاده شود رشد میکند. براچا گوتز، محقق و نویسنده، میگوید: « مدیتیشن میتواند مغز را دوباره آموزش دهد تا از قشر جلویی مخ، معروف به «مرکز من»، برای تنظیم آمیگدال یا «مرکز ترس» استفاده کند». گوتز میگوید: «این بدان معناست که عادت میکنیم در مواجه با یک عامل استرسزا، حتی زمانی که مدیتیشن نمیکنیم، از قشر پیشانی خود استفاده کنیم تا نگرانیهای خود را به عقب رانده، آرامتر و واضحتر تمرکز کنیم. نه اینکه اجازه دهیم واکنشهای تکانشی ما را هدایت کنند».
۷. برای سلامتی قلب مفید است. چیراگ شاه، پزشک و بنیانگذار پلتفرم مراقبتهای بهداشتی آنلاین Push Health میگوید: «تحقیقات نشان میدهند مدیتیشن میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد. مدیتیشن تاثیر مثبتی بر فشار خون، عملکرد عضلات قلب، و مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی دارد».
۸. فشار خون را کاهش میدهد. فشار خون بالا حدود ۳۰ درصد از بزرگسالان ایالات متحده را تحت تأثیر قرار میدهد و به عنوان یک اپیدمی جهانی شناخته میشود که خطر سکته مغزی و حملهی قلبی را افزایش میدهد. تحقیقات نشان میدهند مدیتیشن میتواند فشار خون را به طور طبیعی و بدون نیازبه دارو کاهش دهد.
۹. سطح سروتونین را افزایش میدهد. سروتونین یک ماده شیمیایی است که در سلولهای عصبی تولید میشود و به عنوان یک تثبیت کنندهی طبیعیِ خلق و خو عمل می کند. هنگامی که مدیتیشن میکنید، سطح سروتونین افزایش یافته و مانند یک ضد افسردگی طبیعی عمل میکند.
۱۰. عادتهای بد را ترک خواهید کرد. واشام میگوید: «خواه سیگار کشیدن باشد خواه خریدِ بیش از حد، مدیتیشن شما را نسبت به اعمالتان در آن لحظه آگاه میکند و به شما کمک میکند عادتهای بد را ترک کنید». او ادامه میدهد: «بیشتر عادتها بهطور ناخودآگاه شکل میگیرند. با انجام مدیتیشن، به مرور زمان، به کاری که انجام میدهیم آگاه میشویم، بنابراین ناخودآگاه عمل نمیکنیم. ذهن آگاهی باعث توقّف عادتها میشود».
۱۱. روابط بهتری خواهید داشت. ارتباط خوب، همدلی، و احترام از ویژگیهای یک رابطهی قوی هستند. و مراقبه به بهبود همهی این ویژگیها کمک میکند. واشام میگوید: «ایجاد ارتباط عمیقتر با خودتان، روابط را آسانتر و رضایتبخشتر میکند». او اشاره میکند: «وقتی در لحظه زندگی میکنم، در دسترس شریک زندگیام، دوستانم، و خودم خواهم بود».
۱۲. تمرکز را افزایش میدهد. وقتی چیزهای زیادی در هر لحظه در ذهن مان میچرخد، تمرکز بر روی وظایفمان در محل کار یا حتی سرگرمیهایی مانند خواندن کتاب میتواند دشوار باشد. مدیتیشن ذهن شما را متمرکز میکند تا بتوانید روی کاری که باید انجام دهید تمرکز کنید.
۱۳. به ایجاد قدرت درونی کمک میکند. همهی ما این تجربه را داریم که در ترافیک یا یک جلسهی طولانی و خسته کننده گیر کرده باشیم و بیصبرانه منتظر فرار باشیم. واشام میگوید: «تمرین مدیتیشن و تمرکز حواس به ایجاد قدرت و استقامت درونی برای عبور آرام از این موقعیتها کمک میکند». او بیان میکند: «مدیتیشن این توانایی را ایجاد میکند که در لحظه (فارغ از اینکه اینکه چگونه باشد) حضور داشته باشیم. ما میتوانیم با اتّفاقات دشوار کنار بیاییم بدون اینکه دچار تنش شدید شویم یا اجازه دهیم تأثیری رویمان بگذارد».
۱۴. یاد میگیرید که در لحظه حضور داشته باشید. آدینا مهلی، کارشناس روابط و متخصص سلامت روان در Maple Holistics، میگوید: «تحقیقات نشان میدهد مدیتیشن میتواند فعالیتهای پیشفرض مغزی که شگفتزده یا نگران است، یا بیش از حد فکر میکند را متوقّف کرده و به ما کمک کند که در زمان حال بمانیم». مهلی با توضیح اینکه مدیتیشن مغز را مانند یک ماهیچه به فعالیت وا میدارد، بیان میکند: «مدیتیشن باعث میشود در لحظهی حال حضور داشته باشیم و افکارمان را متمرکز کنیم. هرچه بیشتر مراقبه کنید، راحتتر میتوانید از حالت خودکار خارج شوید و به زمان حال برگردید».
۱۵. از سکون لذّت خواهید برد. این روزها، اکثر ما همیشه در حال حرکت هستیم و به ندرت زمانی را برای آرام شدن اختصاص میدهیم. جوزی پرون، مربی سبک زندگی، یوگا، و مدیتیشن، بیان میکند :«مدیتیشن میتواند به شما احساس آرامش دهد». پرون ادامه میدهد: «ما عادت کردهایم که همیشه در حال فعالیت باشیم. اما فعالیت زیاد زمانی را برای سکون باقی نمیگذارد. درحالی که سکون دروازهای برای ارتباط با درون شماست.»
۱۶. به رفع آشفتگی و کندی روانی کمک میکند. اگر با مشکلات تمرکز درگیر هستید، چیزها را به راحتی فراموش میکنید، و به سختی میتوانید تمرکز کنید ممکن است دچار آشفتگی روانی باشید. این موقعیّت اغلب ناشی از استرس است. و تمرین مدیتیشن میتواند ذهن شما را آرام کند و به شما اجازه دهد روی نفسهای خود تمرکز کنید تا بتوانید احساس کنید در لحظه حضور دارید. واشام میگوید: «مدیتیشن آشفتگی را از بین میبرد، زیرا به معنای واقعی کلمه در آن لحظه از خواب بیدار میشویم. ما در واقع حواس پرتیهای روزمرهای متوقّف میکنیم که ممکن است در درازمدت تأثیراتی روی مغز داشته باشد.»
۱۷. بهتر میتوانید خشم را کنترل کنید. هنگام برخورد با افراد یا موقعیتهای دشوار، عصبانی شدن یک عکسالعمل طبیعی است. با این حال، اگر تکانشی رفتار کنید، احتمال دارد اوضاع را بدتر کنید. وقتی مدیتیشن میکنید، مغزتان را تمرین میدهید تا روی زمان حال تمرکز کند و این به شما کمک میکند تا کنترل و پردازش احساسات در لحظه را یاد بگیرید. واشام میگوید: «شاید ناراحت باشید، اما سرعتتان را کم میکنید و فقط احساساتتان را در آن لحظه احساس میکنید. تنها همین عمل سادهی توجّه به نفسهای خود، نوعی آرامش ذهنی ایجاد می کند».
۱۸. میتوانید روی کینهها کار کنید. نگه داشتن خشم و احیای اشتباهات گذشته در مغز، بر ذهن و بدن تأثیر میگذارد. برای آرام کردن این احساسات، واشام استفاده از توقّف را پیشنهاد میکند. توقّف تکنیک مدیتیشن مبتنی بر ذهن آگاهی است که شامل توقف در لحظه، نفس کشیدن، مشاهده احساسات درونی و ادامه دادن به روز است.
۱۹. در لحظه زندگی خواهید کرد. یادگیری تمرکز و زندگی در لحظه یکی از مزایای مهم مدیتیشن است. اما گفتن آن آسانتر از انجام دادناش است. اغلب اوقات افکار ما به رویدادهای گذشته یا چیزهایی که نیاز داریم یا میخواهیم در آینده انجام دهیم معطوف میشود و به نظر میرسد که اینجا و اکنون را فراموش کردهایم.
۲۰. به شما کمک میکند تا با درد کنار بیایید. مگان جونچایا، مربی بهداشت و موسس Vibe N’ Thrive، میگوید: «مدیتیشن مناطقی از مغز را فعال میکند که با پردازش درد مرتبط هستند. بنابراین تنفّس آگاهانه میتواند به افراد در مدیریت درد مزمن کمک کند». تحقیقات نشان میدهد حتی یک مدیتیشن کوتاه مدّت میتواند تحمل درد را افزایش داده و اضطراب مرتبط با درد را کاهش دهد. و احتمالاً میتواند نیاز به داروهای ضد درد را نیز کاهش دهد.
۲۱. مدیتیشن باعث افزایش آرامشتان میشود. یادگیری روشهای آرام کردن روان و حفظ آرامش در مواقعی که تحت فشار هستیم از تاثیرات مدیتیشن بر سلامتی ذهنی و جسمی است. تمرین تمرکز حواس میتواند استرس و فشار خون را کاهش داده و در نتیجه احساس آرامش را افزایش دهد.
۲۲. بهتر میخوابید. اکثر آمریکاییها به اندازهی کافی نمیخوابند. اما گذراندن روز در حالی که خسته هستید نه تنها سخت است، برای سلامتیتان نیز مضر است. به گفته بنیاد ملی خواب، ممکن است متوجه شوید در نتیجهی مدیتیشن راحتتر میخوابید و خواب با کیفیتتری دارید.
۲۳. به درمان بی خوابی کمک میکند. اگر اختلال خواب، مانند بی خوابی، دارید مدیتیشن میتواند بسیار مفید باشد. زیرا مدیتیشن اضطراب را کاهش میدهد و باعث بازآموزی مغز میشود. این باعث میشود مغز شما آرامتر باشد و به عوامل استرسزا واکنش متفاوتی نشان دهد.
۲۴. از طرفی، ممکن است به خواب زیادی نیاز نداشته باشید. مدیتیشن جایگزین خواب نیست و همهی ما به هشت ساعت خواب نیاز داریم. اما بر اساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۰ دربارهی رفتار و عملکرد مغز منتشر شد، زمانی که تمرینکنندگان قدیمیِ مدیتیشن روزانه چندین ساعت را صرف مراقبه کردند، در مقایسه با افرادی که مدیتیشن نمیکردند، کاهش قابل توجهی در مدّت زمان خواب داشتند.
۲۵. مدیتیشن به شما یاد میدهد خود را آرام کنید. شما یاد خواهید گرفت که با اضطراب، عصبانیت، و سایر مشکلات مقابله کنید تا برای تسکین خود به رفتارهای ناسالمی مانند مواد مخدر یا الکل روی نیاورید.
۲۶. شما مشوّق خودتان خواهید شد. مدیتیشن بهعنوان یک سیستم پشتیبانی عمل میکند تا به شما در گذراندن دوران سخت کمک کند. شما اهمیّت شادی کردن برای نقاط قوت و موفقیتهای خود را درک خواهید کرد و نگران هیچ خطا یا اشتباهی نخواهید بود.
۲۷. التهاب را کاهش میدهد. توانایی مدیتیشن برای کمک به کاهش استرس به خوبی شناخته شده است. پل کلایبروک، متخصّص تغذیه می گوید:«استرس مزمن باعث ایجاد التهاب در بدن میشود که با بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت، و چاقی مرتبط است».
۲۸. تعادل را به زندگی شما برمیگرداند. یافتن تعادل (اعم از این که در کار یا زندگی شخصی، مقابله با استرس، یا مدّت اوقات فراغت باشد) برای سلامت روان و بهزیستی حیاتی است. تمرین تمرکز حواس و یادگیری تمرکز بر افکار میتواند به شما در ایجاد تعادل کمک کند.
۲۹. بهرهوری بیشتری خواهید داشت. کوری ماسکارا، موسس مرکز ذهن آگاهی لانگ آیلند، میگوید: « آگاهی بیشتر بر کارهای روزمره، شما را به جای پرش از پروژهای به پروژه دیگر، بر روی کاری که در حال انجاماش هستید متمرکز میکند. و این بهرهوری را افزایش میدهد». او ادامه میدهد: «وقتی روز خود را در حالت خودکار سپری میکنیم، لحظههای انتقال سریع از کار روی یک پروژه به بررسی عکسهای گربه دوستمان در فیسبوک را از دست میدهیم. هر چه سریعتر کنترل این انتقالها را بدست بگیریم، سریعتر میتوانیم به وظیفهای که بر عهده داریم برگردیم و در نتیجه قادر خواهیم بود کار بیشتری انجام دهیم».
۳۰. سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. میک کسل، هیپنوتراپیست بالینی و موسس اپلیکیشن سلامتی ThinkWell-LiveWell، میگوید: « تقویت سیستم ایمنی یکی از مزایای جسمانی متعدّد مدیتیشن است. تحقیقات نشان میدهند تمرکز حواس فشار خون را کاهش داده و سیستم ایمنی را تقویت میکند. همچنین باعث میشود احساس بهتری داشته باشید و حتی ممکن است عمر طولانیتری داشته باشید.
30 فایده مدیتیشن برای سلامت جسم و روان – قسمت اول
نظرتون درباره این مطلب چیست با ما در میان بگذارید